Miksi pankki ei anna lainaa? Hylätty lainapäätös – Yleisimmät syyt (2024)

Tiesitkö, että monet ihmiset kohtaavat haasteita saadessaan lainaa perinteisistä pankeista? ”Miksi pankki ei anna lainaa” on kysymys, joka usein herää, kun lainahakemus hylätään.

Tämä artikkeli tarkastelee syitä sille, miksi pankit saattavat kieltäytyä lainan myöntämisestä ja tarjoaa arvokkaita neuvoja ja vinkkejä siitä, miten voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa, vaikka olosuhteet olisivat haastavat.

Ja alapuolelta löydät heti useampia eri lainakilpailuttajia, joista voit saada helposti myönteisen päätöksen, mikäli oma pankki ei antanut hyväksyttyä lainapäätöstä. Lainankilpailuttajien

Lainasummat:500-60.000 €

Laina-aika:1-20 v.

Korko:4,1-20 %

 • Kilpailuttaa lainat ja antaa parhaat tarjoukset
 • Nopeaa lainaa pienellä korolla
 • Yksi tehokkaimmista kilpailutuspalveluista

Lainasummat:1000-60.000 €

Laina-aika:1-20 v.

Korko:4-20 %

 • Lainaa verkosta ilman vakuuksia ja takaajaa
 • Nopea lainanvälityspalvelu toimii 24/7
 • Usein edullisin lainojen yhdistämiseen

Lainasummat:1000-60.000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:4,41-20 %

 • Maksuton lainavertailu
 • Yksi hakemus: yli 25 lainatarjousta
 • Tehokas opas lainaviidakossa

Lainasummat:500-60 000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:5,2-19 %

 • Yli 20 pankin lainapäätökset hetkessä
 • Halvat lainat erinomaisilla lainaehdoilla
 • Tuloturvavakuutus ja muita erikoisominaisuuksia

Lainasummat:500-60.000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:4,5-20 %

 • Yhteistyössä jopa 27 pankin kanssa
 • Tekee halvimman lainan löytämisestä helppoa
 • Isot lainat ilman vakuuksia heti tilille

Lainasummat:1-4000 €

Laina-aika:3-54 kk

Korko:5-15 %

 • Joustoluotto. Toimii aivain kuten luottokortti
 • Tilitykset poikkeuksellisesti ympärivuorokautisesti
 • Markkinoiden nopein lainapäätös ja maksu

Lainasummat:500-60 000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuttaa ja vertaa lainapalvelut
 • Halvin mahdollinen lainatarjous täysin ilmaiseksi
 • Rahat tilille vuorokaudessa

Pankkilaina voi olla avain moniin tärkeisiin hankkeisiin ja tavoitteisiin, joten on tärkeää ymmärtää, mitä taustalla tapahtuu, kun pankki ei myönnä lainaa, ja miten voit kääntää tilanteen eduksesi.

Aloita matkasi paremman taloudellisen tulevaisuuden suuntaan lukemalla tämä artikkeli huolellisesti ja hankkimalla tarvittava tieto ja strategiat onnistuneen lainan saamiseksi.

Miksi hylätty lainapäätös pankilta? Tässä syitä ja vinkkejä

Lainan hakeminen voi olla stressaavaa, ja vieläkin stressaavampaa on saada huono uutinen, kun pankki kieltäytyy myöntämästä lainaa. Hylätty lainapäätös on nykyään tiukan scoringin takia omalta pankilta yleistä.

Tässä osiossa pyrimme auttamaan sinua ymmärtämään yleisimpiä syitä sille, miksi pankit saattavat hylätä lainahakemuksesi ja tarjoaa vinkkejä siitä, miten voit parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväksytty laina tulevaisuudessa.

Huono luottoluokitus voi olla syy, miksi pankki ei myönnä lainaa

Yksi yleisimmistä syistä lainahakemuksen hylkäämiselle on huono luottoluokitus. Luottoluokitus on tapa, jolla pankit arvioivat luottokelpoisuuttasi ja riskiä, joka liittyy lainan myöntämiseen.

Jos luottoluokituksesi on alhainen, pankki saattaa pelätä, ettet ole luotettava lainanottaja ja että et ehkä pysty maksamaan lainaa takaisin sovitusti.

Vinkki: Tarkista säännöllisesti luottoluokituksesi ja pyri parantamaan sitä ajoissa ennen lainahakemuksen jättämistä. Voit tehdä tämän maksamalla laskusi ajallaan, välttämällä liiallista velkaantumista ja korjaamalla mahdolliset virheet luottotiedoissasi.

Riittämätön tulotaso

Pankit arvioivat myös tulotasosi, kun ne harkitsevat lainan myöntämistä. Jos tulosi eivät näytä riittäviltä lainan takaisinmaksuun, pankki voi evätä lainahakemuksesi.

Tulojen puute voi olla este erityisesti suurille lainoille, kuten asuntolainoille.

Vinkki: Ennen lainahakemuksen jättämistä harkitse tapoja lisätä tulojasi. Voisit esimerkiksi harkita osa-aikatyötä, sivutoimista liiketoimintaa tai investointeja, jotka tuottavat passiivista tuloa.

Liian korkea velkaantuneisuusaste

Jos olet jo suuressa velassa muihin lainoihin nähden, pankki saattaa pitää sinua riskialttiina lainanottajana. Liian korkea velkaantuneisuusaste voi vaikeuttaa uuden lainan saamista, koska pankki pelkää, ettet kykene hallitsemaan lisää velkaa.

Vinkki: Pyri vähentämään olemassa olevia velkojasi, ennen uuden lainan hakemista. Tämä voi parantaa luottoluokituksesi ja antaa sinulle paremmat mahdollisuudet saada myönteinen lainapäätös.

Puutteelliset vakuudet

Joissain tapauksissa pankki voi vaatia vakuuksia lainan myöntämisen ehtona. Jos sinulla ei ole riittäviä vakuuksia tai omaisuutta, jota voit tarjota lainan pantiksi, pankki saattaa hylätä hakemuksesi.

Vinkki: Jos vakuuksien puute on ongelma, harkitse vaihtoehtoisia lainanlähteitä, kuten vertaislainoja tai online-lainapalveluita, jotka saattavat tarjota lainoja ilman vakuuksia.

Nyt kun olet tietoinen yleisimmistä syistä, miksi pankki voi hylätä lainahakemuksen, voit ottaa tarvittavat askeleet parantaaksesi taloudellista tilannettasi ja lisätä mahdollisuuksiasi saada lainaa tulevaisuudessa.

On tärkeää olla valmistautunut ja tietoinen omasta taloudellisesta tilanteestaan ennen kuin ryhtyy hakemaan lainaa, ja tämä tieto auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä raha-asioissasi.

Miten parantaa mahdollisuuksia saada pankkilaina?

Olet päättänyt hakea pankkilainaa ilman vakuuksia, mutta olet tietoinen siitä, että pankit voivat olla tiukkoja lainan myöntämisen suhteen.

Ei hätää, sillä seuraavaksi tarkastelemme keinoja, joilla voit parantaa mahdollisuuksiasi saada pankkilaina.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit tehdä itsestäsi houkuttelevamman lainanhakijan ja lisätä onnistumisen mahdollisuuksiasi.

Korjaa luottoluokitus eli suomeksi, maksa auki olevat laskut

Luottoluokitus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita pankit arvioivat lainahakemuksia käsitellessään.

Tarkista oma luottoluokituksesi ja varmista, että se on oikein. Jos huomaat virheitä tai epätarkkuuksia, ota yhteyttä luottotietoyhtiöön korjauksia varten.

Voit myös parantaa luottoluokitustasi maksamalla laskusi ajallaan ja vähentämällä luottokorttivelkaa.

Lisää tuloja ja stabiloi taloutta

Pankit haluavat varmistua siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin. Siksi riittävät tulot ovat tärkeitä.

Harkitse tapoja lisätä tulojasi, kuten ottamalla osa-aikatyötä tai ”freelancerin tehtäviä”. Stabiloi talouttasi tekemällä budjetti ja vähentämällä turhia kuluja. Erityisesti turhat kulut ovat monella imemässä euroja pankkitililtä aivan turhaan.

Vähennä velkaa ja paranna velkaantuneisuusastetta

Jos sinulla on jo velkaa, pyri vähentämään sitä ennen lainahakemuksen jättämistä. Jos olet velkaa moneen eri paikkaan, suosittelemme lainaa lainojen yhdistämiseen, joka on jeesannut kymmeniä tuhansia suomalaisia.

Pankit tarkastelevat myös velkaantuneisuusastettasi, joka on velan määrä suhteessa tuloihisi.

Mitä alhaisempi velkaantuneisuusaste, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada laina.

Hanki vahvemmat Vakuudet

Jos pankki vaatii vakuuksia, harkitse, mitä voit tarjota pantiksi. Vakuudet voivat olla esimerkiksi omaisuutta, kuten kiinteistöä tai arvopapereita.

Mitä arvokkaampia vakuuksia voit tarjota, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on saada lainaa.

Tee vertailua ja lainankilpailutusta

Ennen kuin teet päätöksen, tutki eri pankkien lainatarjouksia ja vertaile niitä huolellisesti.

Voit myös harkita lainankilpailutuspalveluiden käyttöä, jotka auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen eri pankkien välillä.

Esitä akuuttava lainahakemus

Kun olet valmis hakemaan lainaa, varmista, että lainahakemuksesi on täydellinen ja vakuuttava.

Tarkista kaikki tarvittavat asiakirjat ja tiedot ennen hakemuksen lähettämistä. Anna realistinen kuva taloudellisesta tilanteestasi ja lainan käyttötarkoituksesta.

Yllä olevat vinkit voivat auttaa sinua parantamaan mahdollisuuksiasi saada pankkilaina.

Muista, että pankit tekevät huolellisen arvioinnin ennen lainan myöntämistä, joten ole valmis osoittamaan luotettavuutesi ja maksukykysi.

Lopulta huolellinen valmistautuminen ja realistinen lähestymistapa voivat auttaa sinua saavuttamaan rahoitustavoitteesi pankkilainan avulla.

 Vaihtoehtoiset lainanlähteet pankin ulkopuolelta

Kun perinteiset pankkilainat eivät ole saatavilla tai eivät ole oikea vaihtoehto, voi olla lohdullista tietää, että vaihtoehtoisia lainanlähteitä on saatavilla pankkien ulkopuolelta.

Nämä vaihtoehdot voivat olla erityisen houkuttelevia niille, jotka tarvitsevat nopeasti lainaa tai joilla on vaikeuksia täyttää pankin tiukat vaatimukset.

Tässä osiossa tarkastelemme joitakin yleisiä vaihtoehtoisia lainanlähteitä ja miten ne voivat auttaa sinua saamaan tarvitsemasi rahoituksen.

Vertaislainat ja lainankilpailutus

Vertaislainat ovat nousseet suosioon viime vuosina tarjoten vaihtoehdon perinteisille pankkilainoille, sillä jos jos oma pankki ei myönnä lainaa, niin usein tätä kautta saat lainan.

Tämä järjestelmä mahdollistaa yksityishenkilöiden välisen lainaamisen ilman perinteisen pankin väliintuloa.

Sijoittajat voivat rahoittaa lainoja, ja lainanottajat voivat hakea lainaa useilta vertaislainapalveluilta. Vertaislainat voivat tarjota kilpailukykyisiä korkoja ja joustavampia ehtoja kuin perinteiset pankit.

Lainankilpailutuspalvelut, kuten Suomen suosituin Omalaina.fi puolestaan auttavat sinua vertailemaan eri lainantarjoajien tarjouksia ja valitsemaan parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Tämä säästää aikaa ja vaivaa, kun etsit sopivinta lainaa tarpeisiisi.

Lainapalvelut netissä

Online-lainapalvelut ovat toinen vaihtoehto perinteisille pankkilainoille. Nämä palvelut tarjoavat usein nopeita ja helppoja lainoja verkossa ilman tarvetta käydä fyysisesti pankissa. Ne voivat olla erityisen hyödyllisiä hätätilanteissa tai lyhytaikaisissa rahoitustarpeissa.

On kuitenkin tärkeää olla tarkkana lainapalvelun ehtojen ja korkojen suhteen ja varmistaa, että ne ovat kohtuullisia ja kilpailukykyisiä.

Lainanvälittäjät ja lainanvälityspalvelut

Lainanvälittäjät ovat ammattilaisia, jotka auttavat sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen markkinoilta. He toimivat yhteistyössä useiden eri lainantarjoajien kanssa ja voivat auttaa sinua vertailemaan erilaisia vaihtoehtoja.

Lainanvälittäjän käyttö voi säästää aikaa ja vaivaa sekä auttaa sinua löytämään lainan, joka vastaa taloudellisia tarpeitasi.

Sijoittajien rahoitusmahdollisuudet

Jos etsit rahoitusta liikeidealle tai projektille, sijoittajien hankkiminen voi olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Sijoittajat voivat tarjota alkupääomaa vastineeksi osuudesta yrityksessäsi tai projektissasi.

Tämä vaihtoehto edellyttää kuitenkin liiketoimintasuunnitelman ja vakuuttavan esityksen laatimista houkutellaksesi sijoittajia.

Kun perinteiset pankkilainat eivät ole käytettävissä tai eivät sovi tarpeisiisi, vaihtoehtoiset lainanlähteet voivat tarjota ratkaisun.

On tärkeää tehdä perusteellinen tutkimus ja vertailu ennen kuin sitoudut mihinkään vaihtoehtoiseen lainanlähteeseen varmistaaksesi, että valitset parhaan mahdollisen vaihtoehdon taloudellisiin tarpeisiisi.

Muista myös olla tietoinen koroista, ehdoista ja riskeistä ennen kuin allekirjoitat lainasopimuksen.