Lainaa perintöveron maksuun: Lainavaihtoehdot ja opas 2024

Kun perintö on jaettu, voi ja usein nouseekin tarve maksaa perintöveroa. Tämä saattaa olla ongelma, erityisesti monille nuorille.

Usein tarvitaan lainaa perintöveron maksuun, sillä muuten ilmaantuu ongelmia. Suosittelemme seuraavia lainankilpailuttajia ja pankkeja:

Lainasummat:500-60.000 €

Laina-aika:1-20 v.

Korko:4,1-20 %

 • Kilpailuttaa lainat ja antaa parhaat tarjoukset
 • Nopeaa lainaa pienellä korolla
 • Yksi tehokkaimmista kilpailutuspalveluista

Lainasummat:1000-60.000 €

Laina-aika:1-20 v.

Korko:4-20 %

 • Lainaa verkosta ilman vakuuksia ja takaajaa
 • Nopea lainanvälityspalvelu toimii 24/7
 • Usein edullisin lainojen yhdistämiseen

Lainasummat:1000-60.000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:4,41-20 %

 • Maksuton lainavertailu
 • Yksi hakemus: yli 25 lainatarjousta
 • Tehokas opas lainaviidakossa

Lainasummat:500-60 000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:5,2-19 %

 • Yli 20 pankin lainapäätökset hetkessä
 • Halvat lainat erinomaisilla lainaehdoilla
 • Tuloturvavakuutus ja muita erikoisominaisuuksia

Lainasummat:500-60.000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:4,5-20 %

 • Yhteistyössä jopa 27 pankin kanssa
 • Tekee halvimman lainan löytämisestä helppoa
 • Isot lainat ilman vakuuksia heti tilille

Lainasummat:1-4000 €

Laina-aika:3-54 kk

Korko:5-15 %

 • Joustoluotto. Toimii aivain kuten luottokortti
 • Tilitykset poikkeuksellisesti ympärivuorokautisesti
 • Markkinoiden nopein lainapäätös ja maksu

Lainasummat:500-60 000 €

Laina-aika:1-15 v.

Korko:4,5 - 20 %

 • Kilpailuttaa ja vertaa lainapalvelut
 • Halvin mahdollinen lainatarjous täysin ilmaiseksi
 • Rahat tilille vuorokaudessa

Perintöveron maksaminen saattaa tuoda mukanaan taloudellisen haasteen, ja tässä blogirtikkelissa vilkaisemmekin erilaisia vaihtoehtoja, joilla voit hankkia lainaa perintöveron suorittamiseksi.

Lisäksi tarjoamme kattavan oppaan, joka auttaa sinua ymmärtämään perintöveron maksuun liittyvät perusteet ja tarjoaa vinkkejä lainan hakemiseen sekä takaisinmaksuun liittyviin strategioihin.

Jatka lukemista saadaksesi tärkeää tietoa perintöveron hallinnasta ja sen rahoittamisesta.

Lainaa perintöveron maksuun: Perusteet ja tarpeen tunnistaminen

Perintöveron maksaminen voi olla monelle perheelle haasteellinen tilanne, kun perintöveron määrä on suuri ja varat sidottu kiinteään omaisuuteen tai muuhun perintöön.

Lainan ottaminen perintöveron maksamiseksi voi olla hyödyllinen vaihtoehto monissa tapauksissa.

Seuraavaksi tarkastelemme perusteita, jotka liittyvät perintöveron maksuun lainan avulla, sekä tarpeen tunnistamista tällaisen ratkaisun käyttämiseen.

Perintöveron perusteet

vero paperiEnnen kuin sukellamme syvemmälle lainan hankkimiseen perintöveron maksamiseksi, on tärkeää ymmärtää perintöveron perusteet.

Perintövero on vero, joka maksetaan, kun henkilö saa perintönä tai lahjana omaisuutta.  Tämä vero voi vaihdella maittain ja alueittain, mutta se on yleensä suhteellinen osuus saadun omaisuuden arvosta.

Perintöveroa voi joutua maksamaan esimerkiksi kiinteistöistä, rahasta, sijoituksista ja muista arvokkaista omaisuuseristä.

Perintöveron määrään vaikuttavat tekijät voivat vaihdella perintösuhteen, omaisuuden arvon ja paikallisten lakien mukaan. On tärkeää olla selvillä omasta perintöverotilanteestaan ja tietää, kuinka paljon veroa tulee maksaa.

Monissa tapauksissa perintöveroa ei kuitenkaan tarvitse maksaa heti, vaan se voidaan maksaa useissa erissä tietyn ajanjakson aikana.

Miksi lainaa perintöveron maksuun?

Kun perintöveron määrä on suuri ja varat sidottu esimerkiksi kiinteään omaisuuteen, voi perintöveron maksaminen aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia perheelle.

Tässä tilanteessa lainan ottaminen perintöveron maksamiseksi voi olla järkevä vaihtoehto. Laina voi auttaa perhettä kattamaan perintöveron välittömät kustannukset ja mahdollistaa omaisuuden pitämisen.

Lainan ottaminen perintöveron maksamiseksi voi olla myös järkevää silloin, kun perintö sisältää yritysvarallisuutta. Yrityksen omistusosuuden siirtäminen voi olla monimutkaista, ja laina voi auttaa pitämään yrityksen toiminnassa sujuvana.

Perintöverolainan määrän tarpeen tunnistaminen

lainan tunnistaminenLainan ottaminen perintöveron maksamiseksi ei kuitenkaan ole aina paras ratkaisu. On tärkeää tunnistaa, milloin lainan ottaminen on tarpeen, paljonko sitä tarvitaan ja millaisia riskejä se voi tuoda mukanaan.

Ennen kuin päätät hakea lainaa perintöveron maksamiseksi, harkitse seuraavia tekijöitä:

 • Perintöveron määrä: Ensinnäkin arvioi perintöveron määrä ja vertaa sitä perheesi taloudelliseen tilanteeseen. Jos perintöveron määrä on suhteellisen pieni ja voit maksaa sen omilla varoillasi, lainan ottaminen ei ehkä ole tarpeen.
 • Lainan kustannukset: Selvitä, kuinka paljon laina maksaa kokonaisuudessaan, mukaan lukien korkokulut ja mahdolliset lainanhoitokulut. Vertaa tätä summaa perintöveron maksamisen kustannuksiin.
 • Maksukyky ja -suunnitelma: Varmista, että sinulla on maksukyky lainan takaisinmaksuun. Laadi realistinen suunnitelma siitä, miten aiot takaisinmaksaa lainan ilman taloudellisia vaikeuksia.
 • Omaisuuden myynti: Harkitse, onko mahdollista myydä osa perinnöstä, kuten kiinteistö tai arvopaperit, perintöveron maksamiseksi. Tämä voi olla vaihtoehto lainan ottamiselle.

Harkitse lainan ottamista perintöveroon kuitenkin huolellisesti

Lainan ottaminen perintöveron maksamiseksi voi olla järkevä päätös monissa tilanteissa, mutta se vaatii – kuten kaikki lainat – sitä erittäinkin huolellista harkintaa.

On tärkeää ymmärtää perintöveron perusteet ja arvioida oma taloudellinen tilanne ennen päätöksen tekemistä.  Konsultoi tarvittaessa ammattilaista, kuten veroneuvojaa tai finanssiasiantuntijaa, saadaksesi lisää tietoa ja ohjausta päätöksentekoon.

Joka tapauksessa, olipa päätöksesi ottaa lainaa tai etsiä muita ratkaisuja, varmista, että päätös tukee perheesi taloudellista vakautta ja tulevaisuutta.

Lainavaihtoehdot perintöveron maksamiseen

Perintöveron maksaminen voi olla taloudellinen haaste monille perheille, etenkin silloin kun perintöön kuuluu suuria omaisuuksia, kuten kiinteistöjä tai arvokkaita sijoituksia.

Tässä osiossa tutustumme erilaisiin lainavaihtoehtoihin, joita voit harkita perintöveron maksamiseksi.

Olipa kyseessä sitten kiinteistöjen verotus, lahjaverot tai muut perintöverot, löydät täältä hyödyllisiä vinkkejä taloudellisen taakan keventämiseksi.

Perintöverolaina

Monet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat erityisiä perintöverolainoja, jotka on suunniteltu nimenomaan perintöveron maksamiseen. Tällaiset lainat voivat olla houkuttelevia, sillä ne tarjoavat usein edullisen koron ja joustavat takaisinmaksuehdot.

Tämä voi helpottaa perintöveron maksua ilman, että joudut myymään perintöomaisuuttasi.

Henkilökohtainen laina

Toinen vaihtoehto on harkita henkilökohtaista lainaa perintöveron kattamiseksi. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on luottokelpoisuutta ja pystyt neuvottelemaan edullisen koron.

Henkilökohtainen laina voi olla nopea ja kätevä tapa saada tarvittava summa perintöveron maksamiseksi ja jos et ole varma määrästä, joustoluotolla katat tarkan summan ja et ”ylilainaa”.

Kiinnelaina

Jos perintöön kuuluu kiinteistöjä, voit harkita kiinnelainan ottamista perintöveron maksamiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että käytät kiinteistöä vakuutena lainalle.

Kiinnelainan etuna on, että voit säilyttää kiinteistön omistuksessasi ja maksaa lainan takaisin ajan myötä.

Sijoituslaina

Mikäli perintöomaisuuteesi kuuluu sijoituksia tai arvopapereita, voit harkita sijoituslainan ottamista.

Tällainen laina perustuu sijoitustesi arvoon, ja voit käyttää lainaa perintöveron maksamiseen samalla kun sijoitukset voivat edelleen tuottaa tuloja.

Yhdistelmälaina

Jos perintöveron määrä on suuri ja omaisuutesi monimuotoinen, voit harkita lainojen yhdistämistä, joka on tehty Suomessakin helpoksi. Tämä voi sisältää useita erilaisia lainatyyppejä, kuten henkilökohtaisia lainoja, kiinnelainoja ja sijoituslainoja.

Yhdistelmälaina voi olla joustava ratkaisu, joka sopii tilanteeseesi parhaiten.

Yhteenveto lainavaihtoehdoista perintöveron maksuun

Perintöveron maksaminen voi olla taloudellinen haaste, mutta onneksi on olemassa useita lainavaihtoehtoja, jotka voivat auttaa sinua selviytymään tästä velvoitteesta.

Ennen kuin päätät ottaa lainaa perintöveron maksamiseen, suorita perusteellinen plääni ja arvioi omat taloudelliset resurssit eli maksukykysi tarkkaan.

Muista myös neuvotella lainaehtoja ja korkotasoa huolellisesti, jotta varmistat, että laina sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

Lopulta tavoitteena on helpottaa perintöveron maksua ilman, että joudut luopumaan arvokkaista perintöomaisuuksista.

Parhaat 9 vinkkiä lainan hakemiselle perintöveron maksamista varten

Tässä blogipätkän kohdassa keskitymme siihen, kuinka voit hakea lainaa perintöveron maksamiseksi ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon tässä koko prosessissa.

 1. Arvioi tarvitsemasi lainan määrä

Ennen kuin aloitat lainan hakemisen, sinun on ensin arvioitava tarkasti, kuinka paljon rahaa tarvitset perintöveron maksamiseksi.

Perintöveron määrä vaihtelee monista tekijöistä riippuen, kuten perinnön arvosta ja paikallisista verosäännöistä. Tämä arvio auttaa sinua määrittelemään lainan summan, jonka tarvitset.

 1. Tutki lainavaihtoehdot

Seuraavaksi sinun tulisi tutkia erilaisia lainavaihtoehtoja. Lainan hakemiseen on useita mahdollisuuksia, kuten perintöverolaina, henkilökohtainen laina, kiinnelaina ja sijoituslaina.

Jokaisella lainatyypillä on omat edut ja haitat, joten vertaile niitä huolellisesti ja valitse se, joka sopii parhaiten tilanteeseesi.

 1. Tarkista luottokelpoisuutesi

Kun olet valinnut sopivan lainatyypin, tarkista oma luottokelpoisuutesi. Lainan saaminen edellyttää yleensä hyvää luottotietoa.

Tarkista luottopistemääräsi ja varmista, että se on riittävän korkea saadaksesi lainan hyväksytysti. Jos luottopistemääräsi ei ole riittävän korkea, harkitse mahdollisia tapoja parantaa sitä ennen lainahakemuksen jättämistä.

 1. Valmistele tarvittavat dokumentit

Lainan hakeminen edellyttää yleensä erilaisten dokumenttien toimittamista lainanantajalle.

Valmistele tarvittavat asiakirjat, kuten palkkalaskelmat, verotodistukset ja muut taloudelliset tiedot.

Lainanantaja voi myös pyytää perintöveroon liittyviä asiakirjoja, joten varmista, että olet hankkinut ne etukäteen.

 1. Vertaile lainanantajia (suosittelemme lainanvälitystä!)

Kun olet valmis hakemaan lainaa, vertaile eri lainanantajia. Eri pankit ja rahoituslaitokset voivat tarjota erilaisia korkoja, laina-aikoja ja muita ehtoja. Suosittelemme aina kilpailuttajia, kuten Sortter tai Omalaina palveluita.

Vertailu auttaa sinua löytämään parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

 1. Jätä tarkkaan hiottu lainahakemus

Kun olet valinnut lainanantajan, jätä lainahakemus. Noudata tarkasti lainanantajan ohjeita ja täytä hakemus huolellisesti.

Ole valmis vastaamaan mahdollisiin lisäkysymyksiin tai toimittamaan lisädokumentteja, jos niitä pyydetään.

 1. Odota lainapäätöstä rauhassa

Lainanantaja arvioi lainahakemuksesi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Tämä prosessi voi kestää jonkin aikaa, joten ole kärsivällinen.

Jos laina hyväksytään, saat lainatarjouksen, jossa esitetään lainan ehdot ja korko. Lue tarjous huolellisesti ennen kuin hyväksyt sen.

 1. Tarkista lainan ehdot ja allekirjoita sopimus

Ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen, tarkista vielä kerran lainan ehdot ja korko. Varmista, että ymmärrät kaikki lainaan liittyvät ehdot.

Kun olet tyytyväinen tarjoukseen, allekirjoita lainasopimus ja palauta se lainanantajalle.

 1. Lainan käyttö perintöveron maksuun

Kun lainasopimus on allekirjoitettu, lainanantaja siirtää lainasumman tilillesi. Käytä tätä rahaa perintöveron maksamiseen ajallaan.

Perintöverolainan takaisinmaksusuunnitelma

Muista suunnitella takaisinmaksusuunnitelma huolellisesti.

Tiedä, milloin ensimmäinen lyhennys erääntyy ja kuinka paljon sinun on maksettava kuukausittain.

Laita tämä kalenteriin ylös tai kännykkään hälytys!

Pidä kiinni takaisinmaksusuunnitelmastasi välttääksesi viivästysmaksuja ja korkojen nousua.

Lainan hakeminen perintöveron maksamiseksi voi olla järkevä vaihtoehto, mutta se vaatii huolellista suunnittelua ja vastuullisuutta.

Muista aina neuvotella lainaehtoja ja korkotasoa huolellisesti, ja varmista, että sinulla on suunnitelma lainan takaisinmaksua varten. Tämä auttaa sinua hallitsemaan perintöveroon liittyvää taloudellista velvoitetta tehokkaasti ja ilman turhia riskejä.